Актуелно

ПУ за град Београд апелује на поједине политичаре да престану да врше притисак на институције и износе нетачне наводе

15.07.2019.
ПУ за град Београд

Број: 618/19
15. јул 2019. године

Полицијска управа за град Београд саопштава да су наводи председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа да су му полицијски службеници данас саопштили да немају сазнања да се води истрага против њега апсолутно нетачни.

Председник наведене странке данас је сам приступио у просторије ПУ за град Београд наводећи да је прочитао у новинама да га тражи полиција и да је дошао да види о чему се ради, пошто ускоро путује у иностранство.

Истом је предочено да ће, уколико за тим буде потребе, бити уредно позван да да изјаву, у складу са стандардним процедурама које су, подсећамо, исте и за њега као и за све друге грађане Републике Србије. Сем наведеног, полицијски службеници су му саопштили и да је за све друге информације потребно да се обрати тужилаштву.

Напомињемо да су полицијски службеници одговорили у складу са важећим прописима, с обзиром да по законима нису овлашћени да дају информације о детаљима из истрага, нити о току истих, те сходно томе оваква обавештења нису ни давали.

Овим поводом, Полицијска управа за град Београд апелује на поједине политичаре да престану да врше притисак на институције и износе нетачне наводе.