Актуелно

Ухапшен осумњичени за преваре путем Инстаграма

12.02.2020.
МУП

Број: 135/20
12. 2. 2020. године

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, Одељења за високотехнолошки криминал, заједничким радом са полицијским службеницима из Крагујевца, ухапсили су Крагујевчанина Ђ. И. (1991), због постојања основа сумње да је извршио више кривичних дела превара.

Он се сумњичи да се, у периоду од јуна 2019. до фебруара 2020. године, преко лажних профила на друштвеној мрежи Инстаграм, оштећенима представљао као власник хотела у иностранству и нудио им добро плаћене послове.

Такође, како се сумња, он је након упознавања оштећених, углавном женског пола, тражио да уплате новац на рачун његовог рођака из Крагујевца за лечење детета или његово, јер је, како је наводио, доживео саобраћајну несрећу.

Осумњичени је нудио и дојаве за сигуран добитак у кладионицама, узимајући новац и за ту услугу, који му је уплаћиван на име Стеван Станић.

Осумњичени је, како се сумња, са оштећенима је ступао у телефонски контакт преко мреже „Whats-app“ с броја 062/842-9340, а новац су му уплаћивали на текући рачун у његовом власништву или на налог који је имао у једној кладионици.

На лажним „Instagram“ профилима користио је следећа имена: „NIKOLANIKOLA989“, „SRSWISSGUY984“, „VICENTE.FELIPE“, „NIKSAYO“,“SVISSJOBS984“ и „YOYONIKSA“.

Осумњичени Ђ. И. је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.