Актуелно

Станић: Неприхватљиви напади и омаловажавања рада директора полиције Ребића и полицијских службеника

27.11.2019.
МУП

Број: 1047/19
27. новембар 2019. године

Поводом наставка спекулација у вези са запленом марихуане на пољопривредном добру у близини Старе Пазове, начелник Полицијске управе за град Београд Милан Станић изјавио је да су данашњи напади и омаловажавања рада директора полиције Владимира Ребића и полицијских службеника неприхватљиви.

„Не могу као дугогодишњи професионалац и начелник највеће полицијске управе у Србији да останем нем на ове нападе. Као начелник београдске полиције, чији су полицијски службеници спровели истрагу по налогу тужилаштва у конкретном случају, у потпуности стојим иза информација које су јуче саопштене јавности и истичем да су полицијски службеници свој посао обавили професионално“ каже Станић.

Он подсећа да иза података који су саопштени, почев од броја заплењених стабљика и измерене количином сирове марихуане, стоје полицијски службеници из Националног криминалистичкo-техничког центра, који су доказани стручњаци.  

„Ако поједини, који нам деле лекције, сматрају да су већи стручњаци, овим путем их позивам да конкуришу за посао у Министарству унутрашњих послова. Такође, исте позивам да се уколико већ имају било каква сазнања у вези са наведеним случајем обрате Тужилаштву за организовани криминал, које руководи овом истрагом“, навео је Станић.

Он је поручио да полиција нити је било шта сакрила, нити ће крити од јавности, али се такође неће ни превременим саопштењима обраћати и ризиковати да угрози истрагу.       

„Упркос разним покушајима омаловажавања нашег рада и дискредитовања полиције, ми ћемо наставити са нашим жестоким обрачуном са криминалом и борбом за безбедност грађана Србије, јер смо се на то заклели својој држави“, поручио је Станић.