Актуелно

Превара у обављању привредне делатности

22.02.2024.
MУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су две особе због постојања основа сумње да су у саизвршилаштву извршили кривично дело превара у обављању привредне делатности.

Ухапшени су А. С. (1985) фактички одговорно лице привредног друштва „Mija Trans Trade“ и једног предузећа из Барајева, као и Ј. С. (1959) формално одговорно лице „Mija Trans Trade“, док ће за исто кривично дело бити поднета кривична пријава против тридесетједногодишњакиње, формално одговорног лица предузећа из Барајева.

Они се сумњиче да су, током 2020. и 2021. године, приказивањем лажних чињеница и довођењем у заблуду представника два предузећа из Суботице и Новог Сада склопили уговор о купопродаји горива са одложеним плаћањем на основу кога су преузели веће количине горива на бензинским станицама ових предузећа, које нису платили.

Гориво су, како се сумња, продали без евидентирања у својом фирмама и на овај  начин себи прибавили противправну имовинску корист од око 18.257.824 динара за колико су оштећени новосадско и суботичко привредно друштво. 

А. С. и Ј. С. одређено је задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.