Актуелно

Брзом акцијом ухапшено петоро осумњичених за разбојништво

02.04.2021.
ПУ Шабац

Припадници Министарства унутрашњих послова у Лозници, брзом и ефикасном акцијом, расветлили су разбојништво и ухапсили Н. М. (1990), А. Ч. (1981), С. Ђ. (1976) Београда, као и А.Н. (1980) из околине Лознице и З. Г. (1991) из Мостара.

Сумња се да су они ноћас, око 22 сата, дошли до куће шездесетдеветогодишњег мушкарца у околини Лознице, који је тренутно ван земље, позвонили, а потом кућепазитеља и мушкарца који су им отворили врата угурали у кућу, лажно се представљајући као полицајци.

Њих петорица су тада, како се сумња, педесетједногодишњег кућепазитеља и четрдесеттрогодишњег мушкарца оборили на под, везали им руке и ноге, све време их ударајући и тражећи да кажу где се налази сеф са новцем и златом. 

Они се сумњиче да су их потом затворили у туш кабину, а потом претражили кућу у потрази за новцем и украли 100 франака, 150 евра и 6.000 динара. 

Један од оштећених је побегао кроз прозор купатила и позвао полицију. 

Исто вече, патрола је пронашла Н. М. и З. Г. у аутомобилу босанских регистарских ознака и ухапсила их, док су јутрос пронађена и остала тројица осумњичених.

По налогу Основног јавног тужилаштва у Лозници свим осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужиоцу.