Aktuelno

Nastavak pojačane kontrole teretnih vozila i autobusa

26.02.2024.
MUP
Nastavak pojačane kontrole teretnih vozila i autobusa
Nastavak pojačane kontrole teretnih vozila i autobusa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sankcionisali su 8.003 prekršaja vozača teretnih vozila i 719 prekršaja vozača autobusa tokom akcije pojačane kontrole koja je sprovedena u periodu od 19. do 25. februara ove godine u 30 evropskih zemalјa koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).      

Kada je reč o kontroli teretnih vozila, više od četvrtine vozača, ukupno 2.121, sankcionisano je zbog prekoračenja vremena upravlјanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe. Zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isklјučena 23 vozača teretnih vozila, a trojica zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Prekoračenje vremena upravlјanja i nepravilnosti vezane za tahografe bili su najčešći prekršaji i vozača autobusa, imajući u vidu da je zbog pomenutih prekršaja sankcionisano 317 vozača.

Pripadnici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviće sa merama pojačane kontrole teretnih vozila i autobusa, kako bi se očuvalo što povolјnije stanje bezbednosti saobraćaja.