Актуелно

Наставак појачане контроле теретних возила и аутобуса

26.02.2024.
МУП
Наставак појачане контроле теретних возила и аутобуса
Наставак појачане контроле теретних возила и аутобуса

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, санкционисали су 8.003 прекршаја возача теретних возила и 719 прекршаја возача аутобуса током акције појачане контроле која је спроведена у периоду од 19. до 25. фебруара ове године у 30 европских земаља које су чланице организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе).      

Када је реч о контроли теретних возила, више од четвртине возача, укупно 2.121, санкционисано је због прекорачења времена управљања и других прекршаја везаних за тахографе. Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја су искључена 23 возача теретних возила, а тројица због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци.

Прекорачење времена управљања и неправилности везане за тахографе били су најчешћи прекршаји и возача аутобуса, имајући у виду да је због поменутих прекршаја санкционисано 317 возача.

Припадници саобраћајне полиције и у наредном периоду наставиће са мерама појачане контроле теретних возила и аутобуса, како би се очувало што повољније стање безбедности саобраћаја.