Aktuelno

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica će nastaviti sa preventivnim obilascima terena i kritičnih tačaka na ugroženim područjima

27.05.2023.
MUP

Tokom današnjeg dana nevreme je zahvatilo veći deo teritorije Republike Srbije.

Proglašena je vanredna situacija na delu teritorije opštine Požega  u  mesnim zajednicama Otanj, Jelen Do, Popratište, Tučkovo, Zaselјe i Vranjani.

Na snazi je i dalјe vanredna situacija koja je juče proglašena zbog posledica izazvanih velikim padavinama na delu teritorije grada Užica u mestima Karan, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, ukupno 95 vatrogasaca-spasilaca sa 47 vozila, 34 pumpe za ispumpavanje vode i 8 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa tri vozila i dva čamca angažovani su od juče na evakuaciji građana, crplјenju vode i gašenju požara koji su izazvani udarom groma.

Na teritoriji zahvaćenim vremenskim nepogodama danas je evakuisano dvoje dece u Futogu što je ukupno 12 evakuisanih lica od početka jučerašnjih padavina (osam lica- Grad Užice i opština Kosjerić, jedno lice Grad Čačak i jedno lice opština Ivanjica).

Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana na teritorijima zahvaćenim vremenskim nepogodama, bilo je ukupno 29 intervencija crplјenja vode u Užicu, Čačku,  Valјevu, Kragujevcu, Novi Sadu, Jagodini i Kralјevu.

Normalizovano je snabdevanje električnom energijom na teritoriji opštine Ivanjica.

Putni pravci u Zlatiborskom okrugu su većinom osposoblјeni.

Zbog odrona na putu Ljubovija-Pecka saobraćaj se i dalјe odvija jednom trakom, a  nadležne službe su na terenu.

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su na terenu i nastaviće sa preventivnim obilascima terena i kritičnih tačaka na ugroženim područjima.