Aktuelno

MUP nije dozvolio da dođe do ugrožavanja bezbednosti građana i njihove imovine

09.11.2021.
MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su danas svojim postupanjem, striktno poštujući zakon, očuvali javni red i mir u prestonici ne dozvolivši da dođe do ugrožavanja bezbednosti građana i njihove imovine.

Nјih je večeras obišao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, zajedno sa pomoćnikom direktora policije i načelnikom PU za grad Beograd Veselinom Milićem.

Ponavlјamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ne štite mural već štite javni red i mir od svih koji žele da ga ugroze, bez obzira na to da li se zalažu za uklanjanje murala ili se tome protive. Policija neće dozvoliti da se ugroze bezbednost građana i imovine. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova priveli su danas šest osoba zbog narušavanja javnog reda i mira u zoni nedozvolјenog javnog okuplјanja, a povodom uklanjanja murala Ratka Mladića  na Vračaru. 

Privedeni su J.A., A.Ć. i još jedno lice, koje su dale podršku Inicijativi mladih za lјudska prava, kao i navijači Partizana D.K., L.M. kod kojih su pretresom pronađeni nož i dva biber spreja, i Đ.P.

U konsultaciji sa dežurnim tužiocem i sudijom za prekršaje, protiv svih privedenih lica biće podnete prekršajne prijave po Zakonu o javnom redu i miru, a protiv D.K. i prekršajna prijava po Zakonu o oružju i municiji.