Актуелно

МУП није дозволио да дође до угрожавања безбедности грађана и њихове имовине

09.11.2021.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова су данас својим поступањем, стриктно поштујући закон, очували јавни ред и мир у престоници не дозволивши да дође до угрожавања безбедности грађана и њихове имовине.

Њих је вечерас обишао министар унутрашњих послова Александар Вулин, заједно са помоћником директора полиције и начелником ПУ за град Београд Веселином Милићем.

Понављамо, припадници Министарства унутрашњих послова не штите мурал већ штите јавни ред и мир од свих који желе да га угрозе, без обзира на то да ли се залажу за уклањање мурала или се томе противе. Полиција неће дозволити да се угрозе безбедност грађана и имовине. 

Припадници Министарства унутрашњих послова привели су данас шест особа због нарушавања јавног реда и мира у зони недозвољеног јавног окупљања, а поводом уклањања мурала Ратка Младића  на Врачару. 

Приведени су Ј.А., А.Ћ. и још једно лице, које су дале подршку Иницијативи младих за људска права, као и навијачи Партизана Д.K., Л.М. код којих су претресом пронађени нож и два бибер спреја, и Ђ.П.

У консултацији са дежурним тужиоцем и судијом за прекршаје, против свих приведених лица биће поднете прекршајне пријаве по Закону о јавном реду и миру, а против Д.K. и прекршајна пријава по Закону о оружју и муницији.