Актуелно

Поповић Ивковић: Паровић истерао на чистац спремност да говори неистине, омаловажава рад полицијских службеника, манипулише

14.09.2020.
МУП

Број: 651/20
14. септембар 2020. године

Изјава државног секретара Министарства унутрашњих послова Биљане Поповић Ивковић:

„Једино што је Мирослав Паровић истерао на чистац јесте његова спремност да говори неистине, омаловажава рад полицијских службеника, врши замену теза, манипулише и све друго што је потребно не би ли га директно пустили у етар.

Данас Паровић каже да су случај пребијања двадесетосмогодишњег младића у Јеврејској улици у Новом Саду исполитизовaли и свели на ријалити министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и директор полиције Владимир Ребић. Лажете, Паровићу, и то без трунке срама. Да вас подсетим, власт и скупљање гласова биле су речи које сте исписали уз објаву снимка инцидента на друштвеним мрежама, што јасно говори ко је политизовао случај.

Да сте опозиција по угледу на оне у европским државама, знали бисте значење владавине права и поштовали институције. Пошто нисте, убеђени сте да ви треба да, уместо тужиоца, дајете налоге полицијским службеницима и одређујете ток истраге. Истина и сами знате да, док ви скупљате ријалити поене, исти ти полицијски службеници, које омаловажавате, раде свој посао.

Зато не мењајте тезе. Полицијски службеници су у сарадњи са надлежним тужилаштвом на расветљавању случаја пребијања младића у Јеврејској улици радили све време од добијања пријаве. Идентификовали осумњичене, упркос неспремности жртве да сарађује чак и на тему локације где се инцидент догодио, али и прибавили снимке који доказују шта се дододило.
И није полиција почела да ради свој посао тек након што сте ви Мирославе Паровићу, фасцинирани ријалити програмима, дошли у посед и пустили снимак, већ тада ни полицијски службеници, ни тужилаштво, нису више били ти који доносе одлуку да ли је у интересу потраге за осумњиченим и у интересу оштећеног обавестити јавност.

То да сте помогли полицији тиме што водите хајку на полицијске службенике, укључујући и директора полиције који скоро три деценије ради у МУП-у, и тако што свесно износите неистине о њиховом раду, сувишно је и коментарисати. Јасно је свима да заправо политичарите и покушавате да прикупите јефтине поене.“