Актуелно

Кривична пријава за изазивање опште опасности

30.01.2023.
ПУ Сремска Митровица

Припадници Министарства унутрашњих послова у Инђији поднеће кривичну пријаву надлежном тужилаштву против тридесетшестогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело изазивање опште опасности. 

Сумња се да је он синоћ, око 18.30 часова, управљајући „фордом“ услед неприлагођене брзине, слетео са пута, а аутомобил се зауставио на железничким шинама у близини пружног прелаза Голубинци - Љуково, након чега је изашао и напустио лице места, а није обавестио раднике „Железнице Србије“.

У остављени аутомобил ударио је путнички воз који је саобраћао на релацији Шид - Београд и изазвао прекид железничког саобраћаја. 

Полиција је у аутомобилу пронашла кесицу са сувом биљном материјом за коју се сумња да је марихуана и две ручно мотане цигарете, који ће бити послати на вештачење. 

Због одбијања да се тестира на присуство алкохола и психоактивних супстанци и због кршења заштитне мере управљања возилом „Б“ категорије, тридесетшестогодишњаку је одређено задржавање до 24 часа, у ком року ће бити приведен надлежном прекршајном судији.