Актуелно

Кажњени због прекорачења брзине

21.02.2024.
ПУ Сремска Митровица

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пећинцима поднели су прекршајне пријаве надлежном прекршајном судији против двојице возача због саобраћајног прекршаја прекорачење дозвољене брзине.

Пресретач је у близини Прхова зауставио педесетчетворогодишњака који је возио „сеат“ брзином од 145,7 километра на час, за 85,7 километара на час више од дозвољене брзине. 

Прекршајни судија му је изрекао новчану казну од 100.000 динара, 14 казнених поена и осам месеци забране управљања аутомобилом. 

На путном правцу Деч - Ашања пресретач је зауставио шездесетосмогодишњег америчког држављанина који је учинио прекршај насилничка вожња, јер је возио „ауди“ брзином од 209,3 километра на час на деоници пута где је дозвољено 80 километара на час. Он је, заустављен и у месту Ашања, где је возио брзином од 132,8 километара на час, за 82,8 километара више од дозвољене брзине.

Прекршајни судија га је казнио новчаном казном од 160.000 динара и девет месеци забране управљања аутомобилом. 

Обавештавамо грађане да ће пресретач саобраћајне полиције и у наредном периоду контролисати брзину кретања возила на путевима Срема.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче да доследно поштују све саобраћајне прописе, ради своје и безбедности других учесника у саобраћају.