Aktuelno

Kažnjeni zbog prekoračenja brzine

21.02.2024.
PU Sremska Mitrovica

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pećincima podneli su prekršajne prijave nadležnom prekršajnom sudiji protiv dvojice vozača zbog saobraćajnog prekršaja prekoračenje dozvolјene brzine.

Presretač je u blizini Prhova zaustavio pedesetčetvorogodišnjaka koji je vozio „seat“ brzinom od 145,7 kilometra na čas, za 85,7 kilometara na čas više od dozvolјene brzine. 

Prekršajni sudija mu je izrekao novčanu kaznu od 100.000 dinara, 14 kaznenih poena i osam meseci zabrane upravlјanja automobilom. 

Na putnom pravcu Deč - Ašanja presretač je zaustavio šezdesetosmogodišnjeg američkog državlјanina koji je učinio prekršaj nasilnička vožnja, jer je vozio „audi“ brzinom od 209,3 kilometra na čas na deonici puta gde je dozvolјeno 80 kilometara na čas. On je, zaustavlјen i u mestu Ašanja, gde je vozio brzinom od 132,8 kilometara na čas, za 82,8 kilometara više od dozvolјene brzine.

Prekršajni sudija ga je kaznio novčanom kaznom od 160.000 dinara i devet meseci zabrane upravlјanja automobilom. 

Obaveštavamo građane da će presretač saobraćajne policije i u narednom periodu kontrolisati brzinu kretanja vozila na putevima Srema.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, radi svoje i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.