Актуелно

Миличковић: Извесни опозициони политичари воде политикантску хајку на полицијске службенике

14.09.2020.
МУП

Број: 652/20
14. септембар 2020. године


Изјава државног секретара Министарства унутрашњих послова Милосава Миличковића:


„Да извесна скупина опозиционих политичара, у спрези са медијима под својом контролом, заправо само води политикантску хајку на полицијске службенике несумњиво показује данашње срамотно саопштење Бориса Тадића.

Најпре су покушали да грубо обману јавност лансирајући вест да је новосадска полиција о пребијању младића у Јеврејској улици у Новом Саду обавестила тужилаштво тек 19 дана касније и притом оптужујући директора полиције Владимира Ребића да лаже. Испоставило се да лажу једино аутори ове тврдње, јер не познају начин функционисања институција.

Како је МУП и саопштио, полиција је по добијању пријаве 24. августа обавестила Основно јавно тужилаштво у Новом Саду, по чијем налогу је одмах и почела са предузимањем свих мера и радњи у циљу расветљавања догађаја. Кривично дело за које се терети осумњичени у међувремену је од стране тужиоца преквалификовано - из тешких телесних повреда у покушај убиства. Како је предмет пребачен у Више јавно тужилаштво у Новом Саду које је, у складу са новом квалификацијом кривичног дела, 12. септембра дало наредбу о спровођењу истраге.

Истина наравно није омела Бориса Тадића и његову странку да изнесу срамотну оптужбу на рачун директора полиције Владимира Ребића да је заташкао случај и да је ухваћен у лажи. Каже Тадић да директор полиције мора бити смењен.

Владимир Ребић је полицијски службеник већ готово три деценије. Резултати које полиција остварује под његовим руководством су мерљиви, почев од најмање стопе криминала у последњих 25 година до рекордних заплена наркотика. Српска полиција је такође један од најпоузданијих међународних партнера у борби против криминала, за шта је више пута добила признања.

Спремност Бориса Тадића и осталих да настављају хајку апсолутно проказаним лажима на полицајце, који се даноноћно боре са криминалцима и за безбедност наше земље, одлично показује и било какво одсуство осећаја одговорности за изговорено и колики су то политиканти.“