Актуелно

Министар Стефановић похвалио припаднике полиције који су расветлили убиство у Новом Београду

21.09.2020.
МУП

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић похвалио је данас припаднике полиције који су расветлили убиство које се догодило 13. септембра ове године у Новом Београду.

„Озбиљним и добрим радом, припадници полиције су у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду успели да идентификују извршиоца овог кривичног дела и прикупе довољно доказа за подношење кривичне пријаве“, рекао је Стефановић.

Осумњичени, како је објаснио Стефановић, није само држављанин Републике Србије, због чега је, у сарадњи са другим државним органима, у току расписивање међународне потернице.

Министар се захвалио припадницима криминалистичке полиције Полицијске управе за град Београд и Вишем јавном тужилаштву који су, како је рекао, уз добру сарадњу и напоран рад успели да расветле убиство које је узнемирило грађане Србије, јер се догодило на један стравичан начин експлозијом аутомобила.

Стефановић је, такође, подсетио да је полиција ефикасним радом у претходним недељама брзо расветлила два убиства која су се догодила у том периоду, као и једно убиство из 2009. године.

„Професионалци у полицији показали су да умеју успешно да реше и најсложеније случајеве и најтежа кривична дела“, закључио је Стефановић.