Актуелно

Лажни наводи о српској полицији имају за циљ да наруше углед наших припадника и наше институције

22.07.2022.
МУП

Министарство унутрашњих послова истиче да је лаж да су јуче у Новом Саду припадници полиције вршили насиље над демонстрантима од којих је најмање било Новосађана, а највише из Београда, Пожеге и других градова. 

Сви ти лажни наводи о српској полицији који долазе од стране одређених медија, политичара и невладиних организација, имају једино за циљ да наруше углед наших припадника и наше институције. 
 
Јуче је захваљујући професионалном и ефикасном раду припадника полиције насилна група демонстраната коју су чинили и политички активисти, спречена да сруши заштитну ограду, упадне на седницу Скупштине града Новог Сада и изазове хаос и нереде. 

И поред тога што су демонстранти исказивали насиље према припадницима полиције, тако што су их гађали каменицама, флашама, ударали их разним предметима, поливали их зеленом фарбом и упућивали најпогрдније псовке, припадници полиције су сачували стабилан јавни ред и мир. 

Полиција ће упркос бројним нападима и бројним лажима изреченим на њихов рад,  почевши од оне лажи да нехумано поступа према мигрантима, па све до ове најновије да је вршила насиље над демонстрантима, наставити да свој посао ради одговорно, ефикасно, савесно, у складу са законом, да чува јавни ред и мир и да штити грађане и поредак.