Aktuelno

Lažni navodi o srpskoj policiji imaju za cilј da naruše ugled naših pripadnika i naše institucije

22.07.2022.
MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da je laž da su juče u Novom Sadu pripadnici policije vršili nasilјe nad demonstrantima od kojih je najmanje bilo Novosađana, a najviše iz Beograda, Požege i drugih gradova. 

Svi ti lažni navodi o srpskoj policiji koji dolaze od strane određenih medija, političara i nevladinih organizacija, imaju jedino za cilј da naruše ugled naših pripadnika i naše institucije. 
 
Juče je zahvalјujući profesionalnom i efikasnom radu pripadnika policije nasilna grupa demonstranata koju su činili i politički aktivisti, sprečena da sruši zaštitnu ogradu, upadne na sednicu Skupštine grada Novog Sada i izazove haos i nerede. 

I pored toga što su demonstranti iskazivali nasilјe prema pripadnicima policije, tako što su ih gađali kamenicama, flašama, udarali ih raznim predmetima, polivali ih zelenom farbom i upućivali najpogrdnije psovke, pripadnici policije su sačuvali stabilan javni red i mir. 

Policija će uprkos brojnim napadima i brojnim lažima izrečenim na njihov rad,  počevši od one laži da nehumano postupa prema migrantima, pa sve do ove najnovije da je vršila nasilјe nad demonstrantima, nastaviti da svoj posao radi odgovorno, efikasno, savesno, u skladu sa zakonom, da čuva javni red i mir i da štiti građane i poredak.