Актуелно

Полицијска станица у Шиду добитник Децембарске награде

07.12.2018.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

Полицијска станица у Шиду добитник Децембарске награде
Полицијска станица у Шиду добитник Децембарске награде

Полицијска станица у Шиду добитник је овогодишње Децембарске награде коју додељује Општина Шид.

Награда, која се састоји из плакете и новчаног дела од 100.000 динара, уручена је  синоћ, на свечаној академији поводом 6. децембра, Дана Општине Шид, у препуној сали Културно-образовног центра.

Председник Општине Шид Предраг Вуковић уручио је плакету, а током церемоније истакнут  је изузетан  допринос ове станице и предан рад како би се повећао ниво сигурности грађана, који се огледа и у смањењу опште стопе криминалитета на подручју шидске општине.

Према допису предлагача, који је ишчитан приликом доделе награде, Полицијска станица у Шиду изабрана је имајући у виду све изазове са којима се суочава када је у питању очување јавног реда, мира и безбедности грађана у оквиру мигрантске кризе.

У допису су наглашени и одлични резултати у спровођењу промотивних активности везаних за унапређење безбедности у саобраћају, са посебним акцентом на сигурност  школске деце и  најмлађих.

Такође, један од фактора који су утицали било је и учешће шидских полицајаца у Тиму за спречавање насиља у породици, као и њиховa брзa реакцију у осетљивим тренуцима кад се породично насиље догоди.

„Полицијска станица у Шиду својим преданим радом којем највише доприноси лична посвећеност свих полицијских службеника, ужива изузетно поверење грађана“, закључено је у допису.

У име Полицијске станице у Шиду,  Децембарску награду је примио Радослав Лакић, заменик командира Полицијске испоставе у Шиду који се захвалио у име свих запослених.

„Полицијска станица ће у наредном периоду уложити још више труда како би стање јавне безбедности на подручју Општине Шид било што повољније, а грађани што безбеднији и сигурнији“, поручио је овом приликом заменик командира Лакић, истичући да је овакво признање подстицај за још бољи и преданији рад.