Актуелно

МУП: Припадници Министарства унутрашњих послова остају посвећени борби за очување безбедности грађана, а посебно деце

20.05.2022.
МУП

Министарство унутрашњих послова има потребу да још једном истакне да су ова државна институција и министар унутрашњих послова Александар Вулин у  потпуности посвећени заштити деце и увођењу свих механизама и алата који могу допринети већој заштити деце, а посебно оних механизама који могу пружити још ефикаснији и бржи одговор у проналажењу нестале деце.

Уз све уважавање и поштовање према личном болу Игора Јурића, морамо да истакнемо да је господин Јурић још једном изнео страшну лаж на рачун Министарства унутрашњих послова и министра Александра Вулина, рекавши да МУП Србије и министар Вулин игноришу систем за тражење нестале деце "Амбер алерт". 

Да се ради о нечувеној лажи, говори и чињеница да су министар унутрашњих послова Александар Вулин и председавајући Фондације Амбер Алерт Европа Франк Хоен потписали 24. фебруара 2022. године у  Београду Меморандум о разумевању који значајно унапређује активности на пољу проналаска нестале деце.

Такође, господин Јурић је изрекао још једну лаж да није примљен на састанак од стране Министарства унутрашњих послова на којем је требало да се води разговор о модалитетима увођења "Амбер алерт" система у Србији.

Наиме, једина истина је да је господин Јурић на дрзак начин показао да не поштује домаће стручњаке и  професионалце који се годинама уназад баве проблематиком нестале деце тако што је сваки пут напуштао разговор са нашим професионалцима сматрајући их за некомпетентне.

Припадници Министарства унутрашњих послова остају посвећени борби за очување безбедности грађана, а посебно деце, баш као што су увек спремни да разговарају са господином Игором Јурићем, а лажи које Јурић изговара на рачун припадника полиције и министра Вулина не служе му на част.