Актуелно

МУП: Лажне вести изазвале панику

04.11.2023.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, с обзиром на јучерашње наводе на друштвеним мрежама да непозната лица користећи црни комби покушавају да отму децу нудећи им бомбоне, указују након извршених провера да су ови наводи нетачни. 

Молимо грађане да на друштвеним мрежама не шире непроверене информације јер то изазива панику и узмемиреност многих родитеља, већ да ако имају било какву информацију о неком кривичном делу да се јаве у најближу полицијску станицу или позову на 192.

Додајемо да су, након што је полицији у Миријеву једанаестогодишњи дечак у пратњи родитеља пријавио „да су га напали људи из црног комбија“, полицијски службеници након разговора утврдили да је малолетник све измислио како не би отишао на контролну вежбу, што је и признао. Такође, идеју да тако нешто измисли добио је након што је видео лажне вести о црном комбију на друштвеним мрежама.

Такође, истичемо и да изношење и преношење лажних вести или тврдњи које изазивају панику или нарушавају јавни ред и мир представља кривично дело изазивање панике и нереда.