Актуелно

Задржани због учињених прекршаја током вожње

15.01.2024.
ПУ Лесковац

Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу и Медвеђи током викенда открили су тројицу возача који су управљали под дејством психоактивних сустанци, док је од укупно 1.153 алкотестираних возача установљено да су 24 управљала под дејством алкохола.

Полиција у Лесковцу је током викенда приликом редовне контроле саобраћаја зауставила двадесетдвогодишњег возача „ландровера“, педесетдвогодишњег возача „опел вектре“, и двадесетшестогодишњег возача „рено мегана" који су управљали возилима са 1,42, 1,35 и 1,32 промила алкохола у организму. Такође, заустављени су и двадесеттрогодишњи возач „аудија“ и четрдесттрогодишњи возач „реноа“ који су били позитивни на кокаин.

Полиција у Медвеђи зауставила је тридесетједногодишњег возача „фијата“ који је управљао возилом са 2,48 промила алкохола у организму. Такође, 43-годишњи возач „бмв-а“ одбио је да се алкотестира након што је изазвао саобраћајну незгоду када је ударио у један објекат и потом слетео крај пута, а даљом провером утврђено је да је био позитиван на амфетамин.

Овим возачима је одређено задржавање у службеним просторијама и против њих ће бити поднете одговарајуће прекршајне пријаве по Закону о безбедности саобраћаја на путевима.