Актуелно

Ухапшен због неовлашћене употребе туђег пословног имена и друге посебне ознаке робе или услуга

08.10.2021.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са ПУ за град Београд ефикасним радом ухапсили су Д. Ч. (1980) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена употреба туђег пословног имена и друге посебне ознаке робе или услуга.

Осумњичени се терети да је у дужем временском периоду, у намери да обмане купце, у Београду организовао производњу млевеног „плазма“ кекса, послуживши се туђим именом и жигом.

Полиција је на више локација у Београду пронашла у продаји у мањим продавницама фалсификован производ млевене „плазме“ у паковању од 300 грама, а даљим радом и илегални погон за производњу овог фалсификованог производа чији је власник осумњичени.

У погону је пронађена линија за пуњење амбалаже, штампач за штампање на амбалажи, већа количина фолије, одштампана картонска паковања, као и ринфузни млевени кекс.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

У спровођењу акције на идентификацији лица која су се бавила производњом и стављањем у промет ових фалсификованих производа заједничке мере и радње су предузимали полицијски службеници Полицијских управа у Смедереву,  Крагујевцу, Крушевцу, Краљеву и Панчеву, који су у малопродајним објектима на територији ових полицијских управа пронашли већу количину фaлсификoвaних производа који су привремено одузети.

Полицијски службеници предузимају даље мере и радње у циљу утврђивања одговорности ових особа, и у складу са тим, против њих ће надлежним тужилаштвима бити поднете кривичне пријаве.