Актуелно

Загађење животне средине и непредузимање мера заштите животне средине

18.01.2023.
ПУ Јагодина

Припадници Групе за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине у Јагодини поднели су кривичну пријаву против тридесетједногодишњег власника хотела у околини Параћина, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела загађење животне средине и непредузимање мера заштите животне средине.

Он се сумњичи да је најпре без дозволе надлежног органа ископао канал на својој парцели, а затим преградио поток и ту изградио хотел са пратећим објектима, од којих је неке нелегално изградио на парцелама које су у власништву Републике Србије и Општине Параћин, па му се на терет стављају и кривична дела грађење без грађевинске дозволе, противправно заузимање земљишта и прикључење објекта који је изграђен без грађевинске дозволе на електроенергетску мрежу.

Потом је, како се сумња, отпадну воду из базена и септичке јаме, без пречишћавања, испуштао у поток који је део изворишта из којег се водом снабдева више насеља.

Контролом надлежних служби утврђено је да су поток и извориште загађени и да у води има бактерија ешерихија коли и стрептококе.