Актуелно

Ухапшени осумњичени за спречавање и ометање доказивањa

06.10.2019.
МУП

Број: 870/19
6. октобар 2019. године


Припадници Министарства унутрашњих послова, УКП, Одељења за борбу против корупције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили  су Р. Ђ. (1961) и С. Ч. (1974), обојица из Крагујевца, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело спречавање и ометање доказивањa.
 
Они су осумњичени да су путем телефона, а затим и приликом непосредног сусрета кои су иницирали, обећали поклон или другу корист сведоку у покренутом кривичном поступку против Г. А. (1964) да не би дао исказ пред Посебним одељењем за сузбијање корупције у Краљеву.

Поменути Г. А. ухапшен је средином септембра због сумње да је починио кривично дело злоупотреба службеног положаја, тровина утицајем и фалсификовање службене исправе.  

Он се сумњичи да је обављао ванстандардне естетске операције за које је од пацијената узимао новац, а за које је у службене исправе уносио неистините дијагнозе, чиме је омогућио да оне буду плаћене од стране Републичког фонда за здравствено осигурања и прибавио противправну имовинску корист од 1.700 евра и 128.000 динара.

Осим њега у поменутој акцији ухапшено је још 12 особа због постојања основа сумње да су починиле више коруптивних кривичних дела којима су оштетиле Клинички центар Крагујевац за вишемилионске износе.  

Осумњичени Р.Ђ. и С.Ч. биће приведени, уз кривичну пријаву, надлежном тужилаштву.