Актуелно

Након дојава о постављеним експлозивним направама у многим школама,припадници МУП-а спроводе мере и радње из своје надлежности

29.05.2023.
MУП

Припадници Министарства унутрашњих послова су и данас, након дојава о постављеним експлозивним направама у многим школама на територији Републике Србије, изашли на терен где спроводе мере и радње из своје надлежности.

И у претходним данима када је било оваквих дојава, за које је утврђено да су биле лажне, полиција је све време била на терену и бринула се о безбедности ученика и грађана наше земље.

Подсећамо да je од 8. маја појачано присуство полицијских службеника у свим основним и средњим школама на територији Републике Србије, као и у зонама школа, који са школским полицајцима предузимају мере безбедносне заштите.

Припадници Министарства унутрашњих послова свакодневно брину о безбедности и сигурности свих грађана и у сарадњи са надлежним тужилаштвима раде на расветљавању свих догађаја у вези са дојавама о постављању експлозивних направа у школама и свим другим објектима.