Актуелно

Интензивним оперативним радом расветљено више тешких крађа

04.07.2022.
ПУ Ваљево

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ваљеву, интензивним оперативним радом, расветлили су више тешких крађа и ухапсили Ђ. Т. (1982) и С. Ј. (1985) из Ваљева, због постојања основа сумње да су извршили ова кривична дела.

Они се сумњиче да су у току јуна, провалили у два угоститељска објекта на подручју града, из којих су украли новац, лаптоп, мобилне телефоне, као и да су покушали да провале у један стан из кога ништа нису украли.

Сумња се да је Ђ. Т. у протеклих месец дана, из просторија Дома здравља Ваљево, Опште болнице Ваљево и дечјег вртића крао торбе, новац и платне картице од запослених и пацијента, као и да је подигао новац украденом картицом.

Већи део украдених предмета је пронађен код осумњичених и враћен власницима.

Ђ. Т. се терети  да је извршио четири тешке крађе, пет крађа, тешку крађу у покушају и фалсификовање и злоупотребу платне картице, а С. Ј. за две тешке крађе и тешку крађу у покушају, које је , како се сумња, учинио са Ђ. Т.

По налогу Основног јавног тужилаштва у Ваљеву, осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведен тужиоцу.