Aktuelno

Kažnjeni zbog saobraćajnih prekršaja

14.02.2024.
PU Sremska Mitrovica

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, prilikom kontrole saobraćaja, otkrili su šestoricu vozača koji su učinili saobraćajne prekršaje nasilnička vožnja, vožnja pod uticajem narkotika, vožnja bez vozačke dozvole i vožnja pre sticanja prava na upravlјanje vozilom.

Policija u Inđiji zaustavila je tridesetpetogodišnjaka koji je vozio „reno“ sa 2,23 promila alkohola u organizmu, u Pećincima pedesetčetvorogodišnjeg vozača „golfa“ sa 2,10 promila alkohola, a u Sremskoj Mitrovici pedesetšestogodišnjaka koji je vozio „suzuki“ sa 2,01 promila alkohola u organizmu.

Patrola u Staroj Pazovi otkrila je tridesetsedmogodišnjeg vozača „folksvagena“ pod uticajem amfetamina i četrdesetjednogodišnjaka koji je vozio „bmv“ pozitivan na kokain i bez vozačke dozvole, prethodno oduzete zbog kaznenih poena.

U Inđiji je zatečen tridesetdvogodišnjak koji je vozio „polo“ pod dejstvom kanabisa. Kod njegovog dvadesetdevetogodišnjeg suvozača, policija je pronašla tri kesice za bilјnom materijom za koju se sumnja da je marihuana, a nakon veštačenja, protiv suvozača biće podneta krivična prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Ovim vozačima određeno je zadržavanje i oni su privedeni nadležnim prekršajnim sudijama.

Policija u Sremskoj Mitrovici zatekla je četrnaestogodišnjaka koji je upravlјao „folksvagenom“. Protiv maloletnika podneta je prekršajna prijava i obavešten je centar za socijalni rad.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, radi svoje i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.