Актуелно

Ухапшени због злоупотребе службеног положаја

11.09.2023.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег  јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су шест особа због постојања сумње да су извршиле више кривичних дела злоупотреба службеног положаја и на тај начин оштетиле државни буџет за око 124,1 милион динара. 

Ухапшени су запослени у Министарству финансија Пореској управи Филијала Вождовац Љ. Ш. (1959), Д. С. (1975), А. Б. (1972), као и А. П. (1965), Т. В. (1959) и Д. С. (1965)  запослени у Пореској управи Филијала Земун.

Сумња се да су Љ. Ш., Д. С., А. Б. и једна особа за којом се трага, као и Т. В. и Д. С., од јануара 2021. до јануара ове године, уношењем лажних података у Записнике о контроли осам предузећа омогућили да се тим предузећима исплати повраћај ПДВ-а. 

А. П., иначе руководилац једног одељења земунске филијале Пореске управе је, како се сумња, својим парафом оверио и одобрио Записник о контроли који је сачињавала Д. С. и тиме омогућио незаконит повраћај ПДВ-a једном предузећу. 

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.