Актуелно

Кажњени због саобраћајних прекршаја

15.04.2024.
ПУ Сремска Митровица

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици, током претходног викенда, приликом контроле саобраћаја, открили су 11 возача који су возили под дејством алкохола, тројицу под дејством наркотика и двојицу без возачке дозволе. 

Саобраћајна полиција у Сремској Митровици задржала је двојицу двадесетпетогодишњака који су управљали „пежоом“ и „фордом“ са 1,69 и 2,08 промила алкохола у организму. 

Они су, у скраћеном поступку, спроведени надлежном судији за прекршаје који им је изрекао новчану казну од 104.000 динара, 14 казнених поена и осам месеци забране управљања моторним возилом, односно новчану казну од 140.000 динара, 15 казнених поена и девет месеци забране управљања моторним возилом.

Такође, у Сремској Митровици из саобраћаја су искључени двадесеттрогодишњи возач „опела“ и тридесетдеветогодишњи возач „тојоте“ са 1,45 и 1,43 промила алкохола у организму, као и педесетчетворогодишњи бициклиста са 1,45 промила алкохола.

Саобраћајна полиција у Старој Пазови зауставила је четрдесетпетогодишњег возача трактора са 1,33 промила алкохола у организму, а у Пећинцима педесетпетогодишњег возача „фијата“ са 1,67 промила алкохола. 

У Инђији из саобраћаја су искључени двадесетосмогодишњи возач „опела“, педесетосмогодишњи возач „мерцедеса“ и седамдесетдвогодишњи возач „опела“ који су возили са 1,26, 1,62 и 1,53 промила алкохола у организму, а у Иригу шездесетдвогодишњег возач „хјундаија“ са 2,86 промила алкохола. 

Полиција у Старој Пазови зауставила је тридесетдеветогодишњег возача „реноа“ под дејством кокаина и четрдесеттрогодишњег возача „реноа“ под дејством метадона, у Руми двадесетдеветогодишњег возача „аудија“ под дејством кокаина, а у Инђији четрдесетједногодишњег возача „ситроена“ који је одбио да се тестира на присуство психоактивних супстанци. 

У Инђији је заустављен и двадесетшестогодишњи возач „бмв“, а у Старој Пазови четрдесетпетогодишњи возач „опела“ који су возили без положеног возачког испита. 

Овим возачима је одређено задржавање и против њих су поднете одговарајуће прекршајне пријаве.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче да доследно поштују све саобраћајне прописе, ради своје и безбедности других учесника у саобраћају.