Aktuelno

Uhapšen osumnjičeni za primanje mita u obavlјanju privredne delatnosti

12.04.2024.
MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu, uhapsili su D. A. (1976) iz Aranđelovca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita u obavlјanju privredne delatnosti, kao i A. M. (1983) iz Aranđelovca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ovo krivično delo u pomaganju.

Sumnja se da se D. A., kao zaposleni u jednom preduzeću iz Aranđelovca, samoinicijativno sa vlasnikom jednog privrednog društva iz Bosne i Hercegovine dogovorio i organizovao da se preduzeću u kom je zaposlen, od februara ove godine do danas, u više navrata isporuči manja količina paleta od količine koja je prethodno naručena i navedena u poslovnoj dokumentaciji preduzeća. Takođe se sumnjiči da je potpisivao dokumentaciju po prijemu robe iako je znao da je isporučena manja količina.

Prilikom poslednje isporuke D. A. je, kako se sumnja, od dobavlјača iz BiH za sebe tražio 2.500 evra koliko je iznosila polovina vrednosti svih neisporučenih paleta, a da ostatak novca neisporučene robe ovaj dobavlјač zadrži za sebe.

D. A. je traženi novac primio u gotovini preko A. M. i na taj način sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist, a preduzeće u kome je zaposlen oštetio za 5.000 evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.