Актуелно

Због вожње под дејством алкохола из саобраћаја искључено 11 возача

21.05.2024.
ПУ Пријепоље

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу, током викенда, у акцији појачане контроле усмерене на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола, као и других којима се угрожава безбедност учесника у саобраћају, санкционисали су укупно 20 прекршаја.

Из саобраћаја је искључено 11 возача који су возили под дејством алкохола, од којих је тројици одређено задржавање. 

Полиција је зауставила педесетпетогодишњег мушкарца који је управљао „голфом“ са 1,94 промила алкохола у организму, шездесетшестогодишњег мушкарца који је такође возио „голф“ са 1,30 промила и шездесетједногодишњег возача „фолксвагена“ са 1,29 промила алкохола. 

Такође, из саобраћаја су искључена и двојица возача са пробном возачком дозволом, један који је управљао аутомобилом снагом мотора већом од дозвољене и други који је возио у време када то овим возачима није дозвољено, као и један који је возио са возачком дозволом која је истекла.  

Саобраћајне патроле зауставиле су и шесторицу возача који су возили брзином већом од дозвољене. 

Против свих возача који су учинили прекршаје поднете су одговарајуће прекршајне пријаве.

Апелујемо на возаче да доследно поштују саобраћајне прописе, да не возе брзином већом од дозвољене и уколико су пили алкохол, јер на тај начин угрожавају своју и безбедност осталих учесника у саобраћају.