Актуелно

Лажна вест

17.04.2024.
МУП

Министарство унутрашњих послова обавештава јавност да је вест, коју су пренели поједини медији под насловом „Тешко претучена инспекторка Амела Смајовић док је била на задатаку“, лажна и да је то још један пример обмањивања јавности и грубог кршења новинарске етике.

Посебно наглашавaмо да Полицијској управи у Краљеву није пријављен ниједан догађај у којем је учествовала особа са именом Амела Смајовић, као и да у МУП-у  није запослена, нити постоји особа са овим именом и презименом.

Такође, полицијски службеници су провером утврдили да на Војномедицинској академији није примљена пацијенткиња са именом Амела Смајовић. 

Министарство унутрашњих послова најоштрије осуђује пласирање нетачних и непроверених информација које обмањују и узнемиравају грађане и јавност.

Позивамо медије да не приступају олако објављивању али ни преузимању непроверених информација, а ради истинитог, поузданог и тачног информисања јавности провере све информације у Одељењу за медије и комуникације МУП-а, путем мејл адресе biro@mup.gov.rs или на број телефона 011 3139781.