Aktuelno

Isključeni iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola

26.05.2024.
PU Subotica


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici isklјučili su iz saobraćaja petoricu muškaraca koji su vozili pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Prilikom kontrole saobraćaja, policija je na periferiji Subotice, zatekla dvojicu muškaraca koji su upravlјali biciklama sa 1,93 promila alkohola i 1,36 promila alkohola u organizmu. 

Takođe, policija je u Subotici zatekla i četrdesetčetvorogodišnjaka koji je upravlјao vozilom sa 1,35 promila alkohola u organizmu kao i dvadesetjednogodišnjeg muškarca koji je upravlјao ,,audijem'' sa 1,33 promila alkohola u organizmu i pod dejstvom kokaina i marihuane.

Saobraćajna policija zaustavila je i pedesetpetogodišnjeg vozača i utvrdila da upravlјa biciklom sa pomoćnim elektromotorom sa 2,02 promila alkohola u organizmu kao i da ga je u poslednje dve godine, Prekršajni sud dva puta pravnosnažno osudio zbog težih prekršaja. Nјemu je u skladu sa novom merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, privremeno oduzet bicikl sa pomoćnim elektromotorom.

Svim vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, radi svoje i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.