Aktuelno

Uhapšeni osumnjičeni za sprečavanje i ometanje dokazivanja

06.10.2019.
MUP

Broj: 870/19
6. oktobar 2019. godine


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili  su R. Đ. (1961) i S. Č. (1974), obojica iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo sprečavanje i ometanje dokazivanja.
 
Oni su osumnjičeni da su putem telefona, a zatim i prilikom neposrednog susreta koi su inicirali, obećali poklon ili drugu korist svedoku u pokrenutom krivičnom postupku protiv G. A. (1964) da ne bi dao iskaz pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije u Kraljevu.

Pomenuti G. A. uhapšen je sredinom septembra zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, trovina uticajem i falsifikovanje službene isprave.  

On se sumnjiči da je obavljao vanstandardne estetske operacije za koje je od pacijenata uzimao novac, a za koje je u službene isprave unosio neistinite dijagnoze, čime je omogućio da one budu plaćene od strane Republičkog fonda za zdravstveno osiguranja i pribavio protivpravnu imovinsku korist od 1.700 evra i 128.000 dinara.

Osim njega u pomenutoj akciji uhapšeno je još 12 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile više koruptivnih krivičnih dela kojima su oštetile Klinički centar Kragujevac za višemilionske iznose.  

Osumnjičeni R.Đ. i S.Č. biće privedeni, uz krivičnu prijavu, nadležnom tužilaštvu.