Aktuelno

Situacija sa požarom koji je zahvatio Staru planinu znatno je povolјnija

30.10.2019.
MUP

Beograd

Broj: 951/19

30. oktobar 2019. godine

Situacija sa požarom koji je zahvatio Staru planinu znatno je povolјnija nego prethodnih dana, a na njegovom gašenju angažovano je oko 200 lјudi, pripadnika Sektora za vanredne situacije, Žandarmerije, radnika „Srbijašuma“ i meštana.

Požarom koji je zahvatio nepristupačne terene na velikoj nadmorskoj visini i koji se gasi na pet lokacija, nisu ugroženi stanovništvo i naselјena mesta.

Na gašenju požara angažovani su vatrogasci-spasioci iz Pirota, Niša, Dimitrovgrada, Babušnice, Zaječara, Leskovca, Smedereva, Pančeva, Jagodine, Šapca i Kruševca.

I u Pčinjkom okrugu situacija je povolјnija nego prethodnih dana, a na gašenju požara na šest lokacija angažovano je 100 vatrogasaca-spasilaca sa 26 vozila, iz Vranja, Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Kralјeva, Valјeva, Sremske Mitrovice, Niša i Leskovca.

Troje starijih lјudi u okolini Trgovišta preventivno je evakuisano i za sada nema opasnosti po živote lјudi i njihovu imovinu.

Pripadnici Helikopterske jedince Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su juče imali 34 naleta, u pripravnosti su i čekaju povolјnije meteo uslove kako bi mogli da se uklјuče u gašenje požara.