Aktuelno

Vozili pod dejstvom alkohola i narkotika

12.04.2024.
PU Sremska Mitrovica

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, prilikom kontrole saobraćaja, otkrili su petoricu vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, četvoricu pod dejstvom narkotika, dvojicu bez vozačke dozvole i jednog koji je vozio u vreme trajanja zaštitne mere zabrane upravlјanja vozilom.

U Staroj Pazovi iz saobraćaja su isklјučeni pedesetogodišnji vozač „audija“ i šezdesetpetogodišnji vozač „juga“ sa 2,37 i 1,34 promila alkohola u organizmu, u Inđiji tridesetdevetogodišnji biciklista i pedesetdvogodišnji vozač traktora sa 2,65 i 1,86 promila alkohola, a u Irigu tridesetdvogodišnji vozač „renoa“ sa 1,39 promila alkohola.

Saobraćajna policija u Rumi zaustavila je dvadesetdevetogodišnjeg vozača „audija“ pod dejstvom kokaina i tridesetčetvorogodišnjeg vozača „folksvagena“ pod dejstvom amfetamina, a u Staroj Pazovi dvadesetdvogodišnjeg vozača „fijata“ i devetnaestogodišnjeg vozača mopeda pod dejstvom kanabisa.

Ovim vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih su podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

U Rumi su zaustavlјeni dvadesetdevetogodišnji vozač „opela“ i četrdesetsedmogodišnji vozač „folksvagena“ koji su vozili bez položenog vozačkog ispita i dvadesettrogodišnji vozač „folksvagena“ koji je upravlјao vozilom u vreme trajanja zaštitne mere zabrane upravlјanja vozilom.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, radi svoje i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.