Aktuelno

Uhapšeni zbog pronevere naftnog derivata

20.02.2024.
MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odelјenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije u Beogradu,  uhapsili su P. A. (1968) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera u obavlјanju privredne delatnosti, kao i V. M. (1982) i T. V. (1972) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ovo krivično delo u saizvršilaštvu.

P. A. se sumnjiči da je, danas, kao vozač cisterne u jednom privrednom društvu otuđio oko 2.850 litara naftnog derivata u vrednosti oko 570.000 dinara, koji je u vlasništvu ovog oštećenog privrednog društva, tako što je naftni derivat iz cisterne pretočio u kombi vozilo koje je prethodno dovezao osumnjičeni V. M. u krug ovog privrednog društva.

Nјega je na kapiji, neometano pustio da uđe i izađe iz kruga ovog privrednog društva osumnjičeni T. V. zaposlen kao radnik obezbeđenja jedne firme koja obezbeđuje ovo privredno društvo.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.