Актуелно

Ухапшени осумњичени за недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи

20.09.2019.
MУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Жандармеријом и Полицијском управом Врање, по налогу Тужилаштва за организовани криминал ухапсили су осморо осумњичених да су као чланови организоване криминалне групе извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

Ухапшени су Т. Р. (1995), који се сумњичи да је организатор, Р. В. (1975), Л. И. (1999), Р. Р. (1997), Л. Џ. (1998), Љ. Р. (2000), П. И. (1977) и  Д. Н. (1997), док је за исто кривично дело осумњичен и Ђ. Ф. (1994) који је ухапшен раније и налази се у притвору у Нишу.

Сумња се да су припадници ове организоване криминалне групе од фебруара до маја ове године организовали прихват ирегуларних миграната који су на недозвољен начин из Републике Северне Македоније ушли у Републику Србију, као и да су омогућили њихов недозвољен боравак на територији Прешева и транзит до Београда.

Они су, како се сумња, за те радње од миграната узимали новац, који су међусобно делили.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.