Aktuelno

Svečani doček vatrogasaca-spasilaca

17.02.2023.
Svečani doček vatrogasaca-spasilaca koji su dali pun doprinos u akcijama potrage za preživelima i spasavanju stanovništva ugroženog katastrofalnim zemlјotresom koji je pogodio Republiku Tursku biće organizovan u petak, 17. februara, u 15 časova u Palati „Srbija“ ( Bulevar Mihajla Pupina 2).

Svečani doček vatrogasaca-spasilaca koji su dali pun doprinos u akcijama potrage za preživelima i spasavanju stanovništva ugroženog katastrofalnim zemlјotresom koji je pogodio Republiku Tursku biće organizovan sutra, 17. februara, u 15 časova u Palati „Srbija“ ( Bulevar Mihajla Pupina 2).

Neophodno je da medijske ekipe zainteresovane za praćenje ovog događaja na istočnom ulazu Palate „Srbija“ budu najkasnije u 14.30  časova.

Takođe, molimo vas da medijske ekipe akreditujete na mejl adresu biro@mup.gov.rs, najkasnije do petka, 17. februara do 12 časova.

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije, sa 45 pripadnika, spasilačkim psom Zigijem, kompletnom opremom i devet vatrogasnih vozila tokom osam dana angažovanja dali su svoj maksimum u akcijama pronalaženja, spasavanja i izvlačenja nastradalih iz ruševina i pomoći turskom stanovništvu.