Актуелно

Свечани дочек ватрогасаца-спасилаца

17.02.2023.
Свечани дочек ватрогасаца-спасилаца који су дали пун допринос у акцијама потраге за преживелима и спасавању становништва угроженог катастрофалним земљотресом који је погодио Републику Турску, биће организован у петак, 17. фебруара, у 15 часова у Палати „Србија“ ( Булевар Михајла Пупина 2).

Свечани дочек ватрогасаца-спасилаца који су дали пун допринос у акцијама потраге за преживелима и спасавању становништва угроженог катастрофалним земљотресом који је погодио Републику Турску биће организован сутра, 17. фебруара, у 15 часова у Палати „Србија“ ( Булевар Михајла Пупина 2).

Неопходно је да медијске екипе заинтересоване за праћење овог догађаја на источном улазу Палате „Србија“ буду најкасније у 14.30  часова.

Такође, молимо вас да медијске екипе акредитујете на мејл адресу biro@mup.gov.rs, најкасније до петка, 17. фебруара до 12 часова.

Специјалистички тимови за спасавање из рушевина Сектора за ванредне ситуације, са 45 припадника, спасилачким псом Зигијем, комплетном опремом и девет ватрогасних возила током осам дана ангажовања дали су свој максимум у акцијама проналажења, спасавања и извлачења настрадалих из рушевина и помоћи турском становништву.