Актуелно

Министар Дачић учествује на Салзбуршком форуму у Аустрији 

26.06.2024.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, у среду 26. јуна, учествоваће на Салзбуршком форуму у Лаксенбургу, у Аустрији, на коме ће се разговарати о заједничким изазовима и будућој регионалној сарадњи у Централној и Југоисточној Европи, као и на нивоу Европске уније, у области миграција и безбедносних питања…

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, у среду 26. јуна, учествоваће на Салзбуршком форуму у Лаксенбургу, у Аустрији, на коме ће се разговарати о заједничким изазовима и будућој регионалној сарадњи у Централној и Југоисточној Европи, као и на нивоу Европске уније, у области миграција и безбедносних питања.

Министар Дачић ће, на делу конференције посвећеном миграцијама са фокусом на превенцију кријумчарења људи и трговине људима, представити резултате које је Република Србија, као поуздан међународни партнер, остварила у овој области.

На маргинама Форумa министар Дачић имаће низ билатералних састанака, између осталих са министром унутрашњих послова Републике Аустрије Герхардом Карнером, као и са колегама из Републике Словеније и Словачке Републике.