Актуелно

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције

20.06.2021.
Свечаним полагањем заклетве 1.337 припадника Министарства унутрашњих послова, који су примљени у радни однос у последњих годину дана, у недељу 20. јуна 2021. године у 10.30 часова на платоу испред палате „Србија“ биће обележен Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције...

Свечаним полагањем заклетве 1.337 припадника Министарства унутрашњих послова, који су примљени у радни однос у  последњих годину дана, у недељу 20. јуна 2021. године у 10.30 часова на платоу испред палате „Србија“ биће обележен Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције.

У склопу обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције у суботу, 19. јуна коњаници Полицијске бригаде, Оркестар полиције и припадници Министарства различитих организационих јединица традиционално ће свечано продефиловати Кнез Михаиловом улицом у суботу у 16  часова.

На тактичко-техничком збору на Калемегдану у суботу, од 15 часова, припадници Министарства унутрашњих послова приказаће вештине, опрему и возила која користе у раду, а грађани ће имати прилику да се упознају са превентивним пројектима које спроводи Министарство и са методама рада  различитих организационих јединица полиције.

Програм ће посебно бити прилагођен најмлађима који ће уз дружење са полицајцима и игру имати прилику да се упознају са чуварима реда и мира и њиховим радом.

Неопходно је да медији заинтересовани за праћење манифестација обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције акредитације пошаљу на мејл biro@mup.gov.rs, најкасније до петка 18. јуна до 20 часова.

Акредитације ће моћи да се преузму у суботу, 19. јуна од 12 часова у канцеларији 106, палата „Србија“, западно крило, I спрат, Булевар Михајла Пупина 2. 

Наглашавамо да је неопходно да акредитовани медији на источном улазу палате „Србија“, у недељу, 20. јуна, буду најкасније у 9.45 сати.