Актуелно

Представљање акције „Матура“

28.04.2017.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић у петак, 28. априла у 11.30 часова присуствоваће представљању акције „Матура“, која ће се током маја и јуна спроводити у средњим школама у Републици Србији (Средња економска школа „Нада Димић“, Земун, Улица 22. октобра 19)...

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић у петак, 28. априла у 11.30 часова присуствоваће представљању акције „Матура“, која ће се током маја и јуна спроводити у средњим школама у Републици Србији  (Средња економска школа „Нада Димић“, Земун, Улица 22. октобра 19).

Матурантима Средње економске школе „Нада Димић“ полицијски службеници одржаће предавање на тему превенција насиља и јавни ред и мир, злоупотреба алкохола и опојних дрога и безбедно учешће у саобраћају.

Акција „Матура“ има за циљ унапређење безбедносне заштите ученика завршних разреда средњих школа, као и одржавање повољног стања безбедности за време матурских прослава и других школских манифестација.

У оквиру акције биће предузете свеобухватне превентивне мере и активности, као што су: информисање ученика о превенцији насиља, нарушавања јавног реда и мира, злоупотребе алкохола и опојних дрога и безбедног учешћа младих у саобраћају и спречавање и откривање кривичних дела и прекршаја, посебно за време одржавања матурких прослава и других школских манифестација.