Актуелно

Пријава боравишта странаца на клик преко Портала еУправа

05.11.2018.
Министарство унутрашњих послова омогућило је грађанима коришћење нове електронске услуге „Пријава боравишта странца”, без одласка на шалтер МУП-а, путем Портала еУправа...

Министарство унутрашњих послова омогућило је грађанима коришћење нове електронске услуге „Пријава боравишта странца”, без одласка на шалтер МУП-а, путем Портала еУправа.
 
Електронска услуга „Пријава боравишта странца” омогућава физичким лицима код којих странци долазе у посету да изврше пријаву боравишта странца у било ком тренутку уколико су као корисници пријављени на Порталу еУправа квалификованим електронским сертификатом.
 
Тренутно је реализована је прва фаза услуге: подносилац захтева може да пријави странца или на адресу свог пребивалишта или на адресу непокретност чији је власник. Приликом електронске пријаве боравишта странца додатно се достављају подаци о електронској пошти и подносиоца пријаве и странца за кога се врши пријава, како би се омогућила електронске достава обрасца пријаве и потврде о пријављеном боравишту. Пријава у електронском облику послата електронском поштом је довољан доказ о пријави.
 
Физичка лица која пријављују странца на адресу непокретности неће моћи да користе ову услугу ако та непокретност није укњижена у Републичком геодетском заводу (РГЗ), као и у случају да адресу није могуће препознати у Адресном регистру Републике Србије.