Aktuelno

Ministar Vulin: Sad je potrebno jedinstvo srpskog naroda više nego ikada

24.07.2021.
„Dvanaest dana pre nego što će otići iz BiH Incko je nametnuo zakon kojim se sveti svim narodima u BiH. Ovo je naravno, prvenstveno usmereno na Srbe, ali ovo je osveta svim narodima BiH zato što destabilizacija koja se ovim uvodi pogađa i Bošnjake i Hrvate. Ne samo Srbe. Ako imate, veoma lјutih i povređenih milion građana Republike Srpske, odnosno BiH, mislite li da se to neće preneti na ostale državlјane BiH? Ovo je Inckova osveta, ovo nije nikakav zakon...

„Dvanaest dana pre nego što će otići iz BiH Incko je nametnuo zakon kojim se sveti svim narodima u BiH. Ovo je naravno, prvenstveno usmereno na Srbe, ali ovo je osveta svim narodima BiH zato što destabilizacija koja se ovim uvodi pogađa i Bošnjake i Hrvate. Ne samo Srbe. Ako imate, veoma lјutih i povređenih milion građana Republike Srpske, odnosno BiH, mislite li da se to neće preneti na ostale državlјane BiH? Ovo je Inckova osveta, ovo nije nikakav zakon. Ovo je njegova osveta zemlјi koju nije naučio da voli, zemlјi koja njega nikada nije prihvatila jer je videla da je ne voli i da joj radi sve najgore“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostujući u jutarnjem programu televizije Pink.

„Incko je namerno ostavio zlu krv i namerno je uradio poslednju stvar koja je najteža, dao je mogućnost da svi Srbi koji misle svojom glavom, pa i svi lјudi koji misle svojom glavom, moraju da idu u zatvor zbog toga. Smatram da je potez rukovodstva Republike Srpske potpuno ispravan. Da vidimo ko od nas u Republici Srpskoj misli da u Srebrenici nije bilo genocida. Da to potpišemo. Hoćete li uhapsiti 500.000, milion Srba. U koji zatvor ćete ih staviti? Hoće li se taj zatvor zvati BiH? Je li to država u kojoj Srbi treba da žive? Zatvor, u kome ne smeju da misle svojom glavom? I šta ćete uraditi ako milion Srba potpiše tu peticiju? Hoće li svih milion u zatvor? Kako se zove taj zatvor? Hoće li i Gideon Grajf u zatvor? Da li se to odnosi samo na Srbe u BiH, ili se to odnosi na sve koji misle da u Srebrenici nije bilo genocida. Baš me zanima kako će sprovoditi tu odluku?", rekao je ministar Vulin.

Ministar policije je upitao šta bi međunarodna zajednica rekla kada bi država Srbija donela zakon u kome se kaže – svako ko pomene AP KiM kao državu Kosovo ići će u zatvor tri godine. "Da li bi nam međunarodna zajednica rekla da se ne mogu nametati zakoni, da ne možemo uticati na politiku drugih zemalјa. Pa, što ne kažete ovome?"

"Ja čvrsto verujem u to da će rukovodstvo Republike Srpske imati mudrosti da nađe pravo rešenje. Sad je potrebno jedinstvo srpskog naroda više nego ikada", poručio je ministar Aleksandar Vulin.