Актуелно

Министар Вулин: Сад је потребно јединство српског народа више него икада

24.07.2021.
„Дванаест дана пре него што ће отићи из БиХ Инцко је наметнуо закон којим се свети свим народима у БиХ. Ово је наравно, првенствено усмерено на Србе, али ово је освета свим народима БиХ зато што дестабилизација која се овим уводи погађа и Бошњаке и Хрвате. Не само Србе. Ако имате, веома љутих и повређених милион грађана Републике Српске, односно БиХ, мислите ли да се то неће пренети на остале држављане БиХ? Ово је Инцкова освета, ово није никакав закон...

„Дванаест дана пре него што ће отићи из БиХ Инцко је наметнуо закон којим се свети свим народима у БиХ. Ово је наравно, првенствено усмерено на Србе, али ово је освета свим народима БиХ зато што дестабилизација која се овим уводи погађа и Бошњаке и Хрвате. Не само Србе. Ако имате, веома љутих и повређених милион грађана Републике Српске, односно БиХ, мислите ли да се то неће пренети на остале држављане БиХ? Ово је Инцкова освета, ово није никакав закон. Ово је његова освета земљи коју није научио да воли, земљи која њега никада није прихватила јер је видела да је не воли и да јој ради све најгоре“, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк.

„Инцко је намерно оставио злу крв и намерно је урадио последњу ствар која је најтежа, дао је могућност да сви Срби који мисле својом главом, па и сви људи који мисле својом главом, морају да иду у затвор због тога. Сматрам да је потез руководства Републике Српске потпуно исправан. Да видимо ко од нас у Републици Српској мисли да у Сребреници није било геноцида. Да то потпишемо. Хоћете ли ухапсити 500.000, милион Срба. У који затвор ћете их ставити? Хоће ли се тај затвор звати БиХ? Је ли то држава у којој Срби треба да живе? Затвор, у коме не смеју да мисле својом главом? И шта ћете урадити ако милион Срба потпише ту петицију? Хоће ли свих милион у затвор? Како се зове тај затвор? Хоће ли и Гидеон Грајф у затвор? Да ли се то односи само на Србе у БиХ, или се то односи на све који мисле да у Сребреници није било геноцида. Баш ме занима како ће спроводити ту одлуку?", рекао је министар Вулин.

Министар полиције је упитао шта би међународна заједница рекла када би држава Србија донела закон у коме се каже – свако ко помене АП КиМ као државу Косово ићи ће у затвор три године. "Да ли би нам међународна заједница рекла да се не могу наметати закони, да не можемо утицати на политику других земаља. Па, што не кажете овоме?"

"Ја чврсто верујем у то да ће руководство Републике Српске имати мудрости да нађе право решење. Сад је потребно јединство српског народа више него икада", поручио је министар Александар Вулин.