Актуелно

Ухапшено 28 особа због сумње да су оштетилe буџет за више милиона динара

12.11.2020.
Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин одржао је колегијум са начелницима Управе криминалистичке полиције на коме је похвалио припаднике Посебног одељења за сузбијање корупције који су данас ухапсили 28 особа осумњичених да су починилe више кривичних дела којима су оштетилe буџет Републике Србије за више милиона динара..
Ухапшено 28 особа због сумње да су оштетили буџет за више милиона динара
Ухапшено 28 особа због сумње да су оштетили буџет за више милиона динара
Ухапшено 28 особа због сумње да су оштетили буџет за више милиона динара
Ухапшено 28 особа због сумње да су оштетили буџет за више милиона динара
Ухапшено 28 особа због сумње да су оштетили буџет за више милиона динара

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин одржао је колегијум са начелницима Управе криминалистичке полиције на коме је похвалио припаднике Посебног одељења за сузбијање корупције који су данас ухапсили 28 особа осумњичених да су починилe више кривичних дела којима су оштетилe буџет Републике Србије за више милиона динара.

На колегијуму су дефинисани приоритети у раду Управе криминалистичке полиције којој ће посебан акценат бити на борби против организованог криминала, посебно наркотрафикинига.

У акцији усмереној на сузбијање финансијског криминала и корупције, 28 осумњичених ухапшено је у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег  јавног тужилаштва у Краљеву, а терете се да су починили више кривичних дела злоупотреба службеног положаја, трговина утицајем и злоупотреба у вези са јавним набавкама.

Акција је спроведена на територији општина Пријепоље и Ариље, као и града Новог Пазара, а међу ухапшенима су бивши и садашњи функционери општине Пријепоље, Ариље и града Новог Пазара, као и директори појединих јавних предузећа из тих градова. Кривична пријава у редовном поступку поднета је против три особе.

Полиција је у Новом Пазару ухапсила помоћника градоначелника града Новог Пазара  Е.Ш. (1981), одговорно лице јавног предузећа „Завод за урбанизам“ С. Љ. (1976), одговорно лице Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа“ Е. О. (1962) и још осам особа због постојања основа сумње да су починили кривична дела трговина утицајем, злоупотреба службеног положаја и злоупотреба у вези са јавном набавком.

Такође, ухапшени су и радник Градске управе града Новог Пазара М. Д. (1968), запослени у Културном центру тог града А. И. (1978), као и  власници пет привредних друштава, док је за једном особом поднета кривична пријава у редовном поступку.

Осумњичени се терете за злоупотребе и махинације у поступку јавних  набавки.

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су и бившег председника општине Пријепоље Д. З. (1965), одговорно лице вртића „Миша Цвијовић“ И. К. (1978), као и шесторо службеника општине Пријепоље, због постојања основа сумње да су починили кривична дела злоупотреба службеног положаја, злоупотреба службеног положаја у помагању и трговина утицајем. Кривична пријава у редовном поступку биће поднета и против одговорног лица Туристичке организације Пријепоље.

Полиција је у Ариљу ухапсила бившег председника општине Ариље М. Н. (1956), заменика председника општине Ариље Б. В. (1965), руководиоце општинске управе Ариље Г.П. (1964) и Р.Н.В. (1962), функционера Месне заједнице Крушчица Т.К. (1975), фудбалског функционера „Будућност“ из Ариља М.С. (1951), бившу радницу општине Ариље, као и власнике два привредна друштва са територије општине Ариље, због постојања основа сумње да су починили кривична дела злоупотреба службеног положаја.

Полиција ће и против бившег председника општине Ариље З.Т., поднети кривичну пријаву у редовном поступку.

Они се терете за злоупотребе и махинације у поступку јавних набавки.

Осумњичени ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.