Актуелно

Министар Вулин: Не може се прислушкивати председник Вучић а да у томе нема зле намере

04.01.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је вечерас да Министарство унутрашњих послова спроводи озбиљну истрагу у случају прислушкивања председника Републике Србије Александра Вучића, иза кога, како је оценио стоји зла намера...
2020_ministar Vulun_aktivnosti 1

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је вечерас да Министарство унутрашњих послова спроводи озбиљну истрагу у случају прислушкивања председника Републике Србије Александра Вучића, иза кога, како је оценио стоји зла намера.
 
„Министарство унутрашњих послова проверава све наводе и спроводи једну врло озбиљну истрагу, која ће морати да да резултате. Али оно што сада могу да кажем је да се не може прислушкивати председник и први човек Републике Србије, а да у томе нема зле намере“, рекао је министар Вулин у  емисији „Дневни ред“ телевизије Б92.
 
Према његовим речима, о мотивима и квалификацији прислушкивања председника Вучића  моћи ће да се говори тек када се полиција са коначним резултатима обрати надлежним правосудним органима.
 
Министарство унутрашњих послова, како је навео, бави се чињеницама, и од важности је да се открије како се то дешавало, шта се дешавало, по чијем налогу, како би се на крају дошло до мотива зашто је председник прислушкиван.
 
„Председник Александар Вучић је човек који се бави само политиком и ничим другим. Он се не бави бизнисом па вас не занимају његове пословне везе, јер их нема. Не занимају вас никакве друге везе или активности, јер је он читав свој живот посветио само политици, само Србији. Значи ви то радите из политичких разлога, сада морамо видети који су то политички разлози и шта је то што из њих произилази“, рекао је министар Вулин.
 
Министар полиције је истакао да нико не сме без одговарајућег налога да пресреће комуникацију и прислушкује било ког грађанина Србије и да је то посебно осетљиво када је у питању председник државе.
 
Према његовим речима, председника Вучића и његову породицу дуги низ година покушавају да уплету у било какву криминалну аферу и не успевају у томе ниједан пут.
 
У том контексту министар Вулин је навео случај Јовањице, који, како је рекао, треба гледати из тог угла, посебно имајући у виду сведочење првооптуженог Предрага Kолувије, који каже да су му неки људи из полиције тражили да помиње Андреја Вучића, за кога сада знамо да није имао никакве везе са тим случајем.
 
Полиција ће, како је рекао, обратити пажњу и на то сведочење да утврди шта је истина.