Актуелно

Bелики потенцијал за будући развој сарадње Србије и Азербејџана

11.08.2020.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се данас у Бакуу са секретаром Савета безбедности Републике Азербејџан Рамилом Усубовим, као и Хикметом Хајијевим, саветником председника Азербејџана...

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се данас у Бакуу са секретаром Савета безбедности Републике Азербејџан Рамилом Усубовим, као и Хикметом Хајијевим, саветником председника Азербејџана.

Министар Стефановић, који је и секретар Савета за националну безбедност Републике Србије, разговарао је са Усубовим и Хајијевим о тренутној сарадњи две државе и могућностима њеног унапређења у различитим областима, између осталог и на пољу безбедности.

Током састанка они су се сагласили да постоје чврсти и пријатељски односи председника две државе Александра Вучића и Илхама Алијева, као и да постоји велики потенцијал за будући развој сарадње Србије и Азербејџана.

Такође, изразили су задовољство и блиском сарадњом две земље у оквиру међународних организација, посебно истичући важност подршке принципима територијалног интегритета држава.

На састанку се разговарало и о другим важним питањима, која су од обостраног интереса две државе.